Followers

Sunday, 19 April 2015

Agent VS Hantu kak Limah

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Semenjak dua menjak menjadi seorang full timer takaful consultant ni, rasa macam seronok juga. Paling best semestinya sebab masa tu masa sendiri lah. Nak ke sana, nak ke sini, nak buat itu dan ini, semua tanpa perlu dapatkan izin sesiapa nak buat. Kekadang tu terfikir juga la, "adoihh asal rasa diri ni terlalu banyak masa terluang ni?" sampai tak tahu nak buat apa. Tapi cuba cuba juga la cari aktiviti supaya tak terbuang masa yang ada tu.

Tapi ada satu juga la yang kekadang tu merunsingkan diri, iaitu bila tak ada sale. Itu paling selop bila difikirkan tu. Ya lah, pernah satu masa dahulu, saya menolak habis kerja kerja marketing ni sebab saya tahu kena kejar target, kalau tidak susah. Tapi alih alih akhirnya ini bidang yang saya pilih masa saya berhenti dari makan gaji dan mengharapkan bidang ini akan memberikan kejayaan pada saya.

mahu tak mahu kena buat, betul tak?

Hari ini saya cuba berdiri dengan motivasi yang tinggal ni, nak buat yang terbaik. Renung renung tenung tenung ALLAH dah tunjuk dah jalan pada saya. Dimudahkan lagi jalan demi mendapatkan 'lesen' sah supaya boleh beroperasi, sekarang dah ada semua tu, adakah masih saya nak tunggu? nak tangguh?

Die Die Do!!

Buat yang mencari plan terbaik untuk diri dan keluarga, let me know, consultation is for FREE. 

Nadz
011-10952450

Sunday, 12 April 2015

Sekali lagi dipermudahkan

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca. 

Maaflah. Lama saya juga saya menyepikan diri. Bukan apa. Semenjak pindah ni. Nak settle down dengan environment baru ni memang ambil masa sedikit. Satu per satu nak diselesaikan dan rasanya akan ambil sedikit masa lagi untuk betul betul bertenang. Lepas dari tu kena betul betul buat. Dan kena pastikan boleh dan berjaya. 

Minggu ni jadual packed juga. Dari pagi subuh sabtu tu, sampai lebih kurang jam 9 ke kL. Aktiviti sampai jam 5 lebih lepas tu terus pulang ke Ipoh. Sampai dalam jam 8. Bersiap, mandi dan makan lepas tu gerak pula sampai ke Penang. Jam 11:11 di Penang kemudian decide terus ke Alor Setar. Dalam jam 12 lebih sampai rasa dah lembik badan. Masa drive tu tak tahu cakap macam mana melainkan hanya ALLAH y guide perjalanan tu. Banyak kali rasa loss dan melayang. Tapi ALLAH guide dan lindung, sampai juga kat umah. Syukurlah tak ada apa apa yang berlaku. 

Pagi tadi, jam 5:30 bangun dan siap dah terus ke stesen bus. Jam 6:15 camtu sampai dan 6:30 dah naik bus. Alhamdulillah dipermudahkan jalan juga tadi. Sampai stesen dalam 7 lebih. Teksi pun dah ada. Terus naik balik rumah. Bersiap dan keluar pula sebab ada exm pagi ni jam 9. Masa sebelum keluar dan dah sampai memang dugaan betul sebab tak tahu tempat di mana. Masa sampai pun dah lewat masuk pun dah lewat. Tapi alhamdulillah ALLAH sekali lagi sebaik baik tempat berharap dan pemudahcara untuk exam pagi ni. Masuk lambat. Keluar awal juga dan alhamdulillah result saya cukup untuk meluluskan saya untuk lulus. 

Syukur syukur syukur ke hadratnya. Dimudahkan urusan sampai ke tahap ini. Mudah mudahan kemudahan yang diberikan ini berikan saya impak dan momentum yang kuat untuk saya betul betul push dalam business ni. Yakin kepadanya. Moga dimudahkan. Amin. 

Ha pada readers yang mencari perlindungan takaful atau mahu dapatkan maklumat lanjut mengenai takaful, boleh hubungi saya. Jangan risau. Tak perlu bayar pun nak tanya dan nak dapatkan maklumat mengenainya. FREE QUOTATION.

Thursday, 2 April 2015

Page 2/30 Chapter 4 2015

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Page 2/30 Chapter 4 2015. Pertama kali merasa pulang ke kampung isteri di hari Khamis. Pertama juga selepas saya pindah ke sana. Hari ni pagi tu, nak ke kerja dah, nak antar isteri masa tu, lepas tu dia mengadu yang dia rasa pening. dari semalam sebenarnya, katanya nak pitam pun ada rasa nya. Saya katakan tak payah pergi lepas tu suruh dia berehat lepas tu bila dah jaga dah bersiap apa semua terus ke klinik, selesaikan kerja sikit sikit lepas tu terus bergerak balik ke Ipoh. tapi ada dua perhentian la, satu di rumah saya, satu lagi rumah makcik isteri.


Ni ha dia. seronok sungguh dapat berjalan tempat seluas itu tanpa ada gangguan. Menonong ja jalannya tu. jenuh nak kejar.

Pertama kalinya la juga kan kira sampai ke kampung siang siang hari ni. Selalu tu kan memalam baru nak menjengah kampung tu kan. Petang tak banyak aktiviti, singgah sekejap ja dekat pasar malam yang baru nak buka baru balik rumah. Sampai rumah duduk sekejap minum air sikit lepas tu bawa anak keluar lagi.

Dah cakap dekat dia tadi nak bawa dia pergi tngok ikan dekat gunung lang tu. tapi tadi dah sampai rasa tak berapa best dah pun tempat tu. Kenapa ae? kata dekat isteri hari tu kami datang banyak ja ikan. terus isteri tanya, "abg, kita datang sini last setahun 7 bulan yang lalu tau.". terus ingatan mai balik. kakkakaka, lama sungguh dah tu. dari si kecik ni duduk dalam perut sampai dah keluar ni. Mungkin dalam jangka masa tu dah ada perubahan kan.

Esok, ada rancangan nak ke KL plak. Sebab ada kenduri kat sana Sabtu harinya. Perlahan lahan la ye, menyusun langkah. Banyak lagi nak dibuatnya tu. Macam malam semalam pun, dekat jam 1 baru sampai rumah sebab pergi jumpa client. Lepas tu hari ni balik kampung. Bagi masa kat diri beberapa hari nak betulkan diri, nak kuatkan diri, nak persiapkan diri sebelum berperang kembali minggu depan.

Saya rindukan juga dunia traders, sekarang perlu siapkan diri nak kembali macam dahulu. Sebab sudah sebenarnya sebab dahulu tak ada masa, sekarang ada masa, jadi kena tengok balik langkah langkah nak diambil tu, back testing sangat penting buat masa ni.

dunia belog, insyALLAH, andai ada kesempatan, akan cuba buat comeback for good. Sedang berusaha nak naikkan balik apa yang dah saya buat selama ini dengan belog. Bukan untuk orang pum, tapi untuk diri sendiri, kegembiraan sendiri. Seronok ingat satu masa dahulu, menaip dengan penuh minat dan harapan agar apa yang ingin disampaikan menusuk sampai ke hati.


Satu satu bakal menyusul. Jalan tak menoleh lagi lepas ni. Target dah ada. Realitikanlah.....

Buta+Pekak+Bisu=CINTA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...